Inga magrutor här inte...
Trots att jag är en aktiv kvinna som periodvis tränar ganska mycket lyser magrutorna med sin frånvaro.
Liv Åhlusts goda rågrutor (istället för magrutor)
Blanda:
550g rågmjöl
1 pkt torrjäst
1 1/2 tsk salt
1 msk god brödkrydda (tex. pomeransskal, kummin, fänkål som finstötts i morteln)
2 dl dinkielflingor (går lika bra med havregryn)
Smält :
50 g margarin
och häll i 5 dl vatten
3 msk brödsirap (funkar med annan sirap också)
Värm vätskeblandningen till 40 grader.
Blanda i de torra ingredienserna och rör i ca 5 minuter.
Du har nu en ganska kladdig deg som ska jäsa i ca. 30 minuter.
Häll kletdegen i en välsmord långpanna.
Strö över:
dinkelflingor
pumpakärnor
solroskärnor
svarta sesamfrön
linfrön
eller strö över något annat gott och nyttigt som du har hemma i skafferiet.
Tryck till fröna lite lätt och skär ut så stora rutor som du önskar (12-20).
Låt allt jäsa i 30 minuter till innan du gräddar i 225 grader i ca 18 minuter.
Såååå gott!!!
Har laddat upp för storbak nu, hoppas dem blir hälften så goda som dina.